Aile Dizimi
Aile Dizimi, Psikoterapist Bert Hellinger’in Güney Afrika’da Zulu Kabilesi’nin içerisinde, onlarla birlikte yaşarken, derinden etkilendiği arınma çalışmalarını izleyip inceledikten sonra sistematik hale getirdiği bir psikoterapi uygulamasıdır. Almanya’da ilk olarak otuz beş yıl kadar önce uygulanmaya başlamıştır.
Bu çalışma danışanların, ailelerinin içinde kendi yerlerini görebilme fırsatını yakalayıp, kendilerinin ve ebeveynlerinin, atalarının geçmişlerinin farkına varıp, onları kabul etmelerine yardımcı olur.
Kaç nesil evvelden yaşanmış erken ölüm, büyük kayıplar, açıklanmayan sırlar, cinayetler, tacizler, iflaslar, göçler gibi travmaların, haberimiz olmasa bile, yaşamımızı nasıl etkilediğini; olumsuzluklar, iç parçalar; öfkeli parçalar, eleştirilen parçalar, pişmanlıklar, suçlu hisseden parçalar, ait hissetmeyen parçalar, reddedilme, dışlanma, kurban, kurtarıcı, failler, mutsuz ilişkiler, başarısızlık deneyimleri, para yoksunluğu vs. olarak hayatlarımıza olan etkilerini bize keşfettirir.
Bu sıra dışı çalışma, ailenizi ve geçmişinizi adeta bir tiyatroda izlemenize benzer.
Çalışma sonrası, engellerimizin bize getirdiği yüklerden kurtulup, yaşam yolumuzun nasıl açıldığını izlemek katılan herkes gibi sizleri de şaşırtacaktır.
Bu bireysel çalışma, çalışmayı kendi evlerinin rahatlığında yapmak isteyen danışanlara hitap etmektedir. Aile dizimi için 7 kişi yerine 7 tane obje kullanılır. Objeler aile bireylerini temsil eder. Etkisi ve çalışmadan alınan fayda aynıdır ancak uygulama şekli farklıdır. Çalışma süresi 60 dakikadır.
Detaylı Bilgi AlınBu grup çalışması, katılımcıların kolektif bilgeliğinden yararlanarak derin içgörüler ve kalıcı değişiklikler üretir. Minimum 7 kişi ile dizim çalışması yapılır. Katılanlardan bir kişi dizim açtırırken diğerleri katılımcıdır. Dizim açma süresi ortalama 45 dakikadır. Dizim toplam süresi dizim açtıracak kişi sayısına göre değişir. Çalışmaya dahil olan herkes katılımcıdır. Hayattaki engellerini keşfetmek ve yüklerinden kurtulmak isteyenler ise, dizim açtıran katılımcılardır. Katılımcılar da her ne kadar dizim çalışması talep etmemiş olsalar da bu kişilerin de blokaj çözülmeleri gerçekleşir.
Detaylı Bilgi AlınAit Olma Kanunu; Hayatta kalabilmemiz için bir aileye ait olmamız gerekir. Ailenin bir parçası olan herkesin o ailede aidiyet hakkı eşittir, eşit saygı görmesi gerekir.
Düzen Kanunu; Aile üyeleri geliş sıralarına göre kıdemlenirler. İlk sırada Baba gelir yaşamdır, bedenen güçlü olduğu için, İkinci sırada anne gelir hayattır düzeni ve ilişkileri sağlamak için, sonrasında çocuklar gelir. Önce gelen abla, abinin kardeşlere göre öncelikleri vardır. Düşük, kürtaj, erken ölen bebeklerde bu sistemde dahildir.
Alma Verme Kanunu; Bir aile üyesine önceki kuşaklarda yapılmış haksızlık ya da bir aile üyesinin bir başkasına yaptığı haksızlık, aynı ailenin sonradan gelen bir üyesi tarafından dengelenmelidir. Aile sisteminde sorumluluklarını yerine getirmeyen birinin görevini, ailede onun yerine başkası üstlenecektir.
Adım atamayanlar.
İlişkilerde problem yaşayanlar.
Sürekli kısır döngü yaşayanlar.
Kariyerinde ilerleyemeyenler.
Bolluk ve bereketi bulamayanlar.
Aldatılanlar.
Duygusal zorluklar yaşayanlar.
İflas edenler.
Evlenmek isteyip doğru insani bulamayanlar.
Sürekli hasta olanlar.
Hayati erteleyenler.
Cinsel istismara uğrayanlar.
Önemli Not: Suzan Ateş Koçluk ve Danışmanlık’ta verilen hizmetlerin hiçbiri tanı ve tedavi amaçlı değildir. Site içerisinde yer alan bilgiler ziyaretçileri bilgilendirmek amaçlı olup, verilen bilgiler hiçbir şekilde başka amaçlar için kullanılamaz. Hizmetlerinden tamamen sağlıklı ve üretkenlik alanında bireyler yararlanabilmektedir. Tanı ve tedavi uzman ve doktorlar tarafından yapılması gereken son derece ciddi bir işlemdir. Tüm hastalıklarınız, psikolojik tanı ve tedavi gerektiren sorunlar için lütfen ilgili hekim & uzmanlara danışın